top of page

Hvilke biler er det lønnsomt å importere?

 best kjøp 

Det er mange grunner til å velge å importere en bil. Vi vil gjerne informere deg om fordelene ved bruktbilimport og hvilken type bil du sparer mest penger på.

Bilimport har vært et tema i mangen år i Norge. Det har skjedd mye på bilmarkedet i de siste årene. Modellvarianter har økt, utvalget er mye større enn noensinne og ikke minst priser varierer sterkt mellom biltype og modeller. Var det tidligere lønnsomt med nesten alle slags biler å importere, så må man i dag se mer spesifisert på saken.

best kjøp

Hvilke biler lønner det seg å importere til Norge?

Bilimport er fortsatt lønnsomt på mange måter. Mye bil for pengene i form av utstyr, nesten nye bruktbiler til gode priser og stort utvalg. Men det gjelder ikke alle type bil. Derfor vil vi gi deg en veiledning til et bra kjøp.


Det finnes en del nyere biler som lønner seg å importere fra kontinentet. Med det nye avgiftsberegningen etter WLTP målingen for CO2-utslipp kommer mange biler gunstigere ut enn før. Dette gjelder stor sett nesten alle modeller fra Mercedes og en stor andel av BMW sine modeller – spesielt dieselbiler med stor maskin er her interessant. Volvo har også mange biler i sin portefølje som svarer seg å importere. På Audi og Volkswagen sine biler må man se litt nøyere hvilken type som svare seg å ta inn til landet.

På litt eldre biler blir det fortsatt brukt avgiftsberegningen etter den gamle NEDC målingen. Her er mest interessant å importere nyere brukte biler med stor motor og eldre luksusbiler. Også interessant kan være nyere veteranbiler, biler over 20 år, på disse slipper du å betale engangsavgiften.
Siden 1. juli 2020 er kjøretøyer som har overskredet 10-årsgrensen blitt veldig interessante. Engangsavgiften på disse biler er redusert på kun 10%.

Nedenfor har vi listet opp noen eksempler i hver sin kategori. For utfyllende informasjon om biltypene vennligst bruk linken nederst. Se også på leverte kundebiler til Norge.

Sparer mest

Disse biltyper er generelt interessant å importere med hensikt til pris og verdien.

 

BMW 5serie

BMW 7serie

Mercedes E-klasse

Mercedes S-klasse

Porsche Cayenne

Nyere brukte store biler 

Biler over 10 år – ny avgiftsregel 2020

Veteranbiler (20år gamle)

Godt kjøp

Disse modellene har minket mest i avgiften etter den nye WLTP-målingen:

Audi A4 Avant S-Line 40 TDI 

Audi RS5 Coupé 2,9 TFSI 

BMW 530d xDrive Touring aut

BMW X5 xDrive30d 7-seter

BMW 330i xDrive aut

Mercedes E200 4MATIC aut

Mercedes S350d 4MATIC

Volvo XC 90 T5

Lite interessant

Disse modellene har økt
mest i avgiften etter den nye WLTP-målingen:

 

Audi Q5 40 TDI 190hk quattro

Audi A6 Avant 40 2,0 TDI 

BMW X3 xDrive20d aut.

BMW X7 xDrive40i

Mercedes C-klasse C220d

Mercedes SLC AMG 43

Volkswagen Caravelle 2,0 TDI

Tesla og andre elbiler

Oppfyll bildrømmen din!

bottom of page